Nieuws

Perez denkt dat Gakpo niet klaar is voor absolute top en komt met alternatief

Perez denkt dat Gakpo niet klaar is voor absolute top en komt met alternatief

02-05-2022 14:36

Kenneth Perez denkt niet dat Cody Gakpo klaar is voor een stap richting de absolute top. Volgens de oud-voetballer zijn er zoveel spelers die over dezelfde kwaliteiten als de aanvaller beschikken. Hij adviseert de PSV'er een tussenstap te maken en haalt Steven Bergwijn aan als lichtend voorbeeld van een topspeler uit de Eredivisie die (nog) niet weet te overtuigen in het buitenland.

Afgelopen week reisde de analist af naar Engeland om Manchester City - Real Madrid te bekijken. Perez schrok van wat hij zag. "Ik had het gevoel dat ik walking football speelde in vergelijking met wat ik dinsdag zag", zegt de Deen bij Dit was het Weekend van ESPN. "Dat was wel confronterend." In een moordend tempo voetbalden de ploegen zich in een waar spektakelstuk naar een 4-3 uitslag.

"Als je het tempo en het niveau uit de Eredivisie vergelijkt met de absolute top, denk ik niet dat dat kan. Gakpo kan niet rechtstreeks naar een Europese topclub", vervolgt hij stellig. Toch is de ESPN-analist lovend over wat hij de aanvaller tegen Willem II zag doen. "Maar daar zijn er zoveel (spelers, red.) van op het veld bij Manchester-Real. Arsenal zal een geweldig instapniveau zijn. Ook lastig, maar dat is niet een club waar je gelijk op het aller, allerhoogste niveau hoeft te spelen."

De huidige uitzichtloze situatie van Bergwijn is volgens Perez een goede vergelijking voor wat de captain van de Brabanders te wachten staat in de absolute top. "Hij had veertien goals en twaalf assists in zijn laatste seizoen bij PSV, Gakpo heeft nu tien om dertien. En Bergwijn komt niet eens in de buurt van een basisplek bij Tottenham Hotspur."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!