Nieuws

Onderzoeksbureau: Antony is 58 miljoen waard, Kökcü duurste Feyenoorder

Onderzoeksbureau: Antony is 58 miljoen waard, Kökcü duurste Feyenoorder

2 mei - 14:22 Laatste update: 14:40
0

Ajax en PSV lijken beiden flink te kunnen cashen in de volgende transferperiode. Het Franse CIES deed onderzoek naar de transferwaardes van spelers buiten de vijf sterkste competities (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga en Ligue 1) en kwamen tot de conclusie dat Antony en Cody Gakpo flinke geldsommen vertegenwoordigen.

Op basis van een algortime worden de geschatte transferwaardes bepaald. Eén van de parameters in het onderzoek is de contractduur. Des te langer de duur, des te hoger de waarde. Op de gepubliceerde lijst is te zien dat Ajax-beul Darwin Núñez met 71 miljoen euro het hoogste bedrag vertegenwoordigd. Antony is op de tweede plaats terug te vinden en is volgens het onderzoek van CIES maar liefst 58 miljoen euro waard.

Gakpo is de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst. De PSV'er zou een prijskaartje van vijftig miljoen euro om zijn nek moeten krijgen, indien de Eindhovenaren overgaan tot verkoop. Naar verluidt staat hij in de belangstelling van vrijwel de gehele Europese top.

Eén andere Ajacied is terug te vinden in de lijst: Sébastien Haller. De Ivoriaanse Ajax-spits is dit seizoen op schot en verbaasde vriend en vijand door liefst elf keer te scoren in zijn eerste zes Champions League-optredens. Daarnaast schoot de aanvaller tot nu toe 21 keer in de Eredivisie met scherp. Hij zou de hoofdstedelingen veertig miljoen euro moeten opleveren.

De top-tien Eredivisie-spelers met de meeste waarde:
1. Antony (57,5)
2. Gakpo (49,7)
3. Haller (39,6)
4 Timber (39,2)
5. Kökcü (38,8)
6. Gravenberch (37,6)
7. Karlsson (37.0)
8. Martínez (31.0)
9. Sangaré (28.0)
10. Sinisterra (27.3)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie