Nieuws

Van Gaal legt krans bij Sportherdenking op 4 mei in het Olympisch Stadion

Van Gaal legt krans bij Sportherdenking op 4 mei in het Olympisch Stadion

02-05-2022 13:19

Louis van Gaal gaat op vier mei een krans leggen bij de Nationale Sportherdenking in het Olympisch Stadion. Duizenden slachtoffers uit het Nederlandse voetbal die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog worden op die dag in Amsterdam herdacht.

De Oranje-bondscoach is aanwezig bij het inhoudelijke programma en de herdenking, meldt het Algemeen Dagblad. Vanaf 10.45 uur begint woensdag het programma. De ceremonie start vervolgens om 12.30 uur. Onder meer Evgeniy Levchenko (voorzitter van VVCS), Simone Kukenheim (wethouder Sport Amsterdam) en Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF) zijn eveneens aanwezig. Zij zullen een toespraak geven.

Daarnaast zal ook Klaas-Jan Huntelaar namens Ajax een krans leggen. De voormalig doelpuntenmachine is inmiddels verantwoordelijkheid voor het technisch beleid bij Ajax samen met Gerry Hamstra. Just Spee, voorzitter van de KNVB, zal op zijn beurt ook een krans leggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!