Nieuws

RKC vestigt hoop op nieuwe goudmijn na Frenkie-transfer: 'Klaar voor de stap'

RKC vestigt hoop op nieuwe goudmijn na Frenkie-transfer: 'Klaar voor de stap'

2 May - 12:19
0

RKC Waalwijk denkt met Melle Meulensteen goud in handen te hebben. De centrale verdediger kon afgelopen winter verkassen naar Willem II, maar werd toen nog aan zijn contract gehouden. Na dit seizoen kan Meulensteen alsnog voor de hoofdprijs vertrekken.

Lantaarndrager van de Eredivisie Willem II had in januari meer dan één miljoen euro over voor Meulensteen, maar RKC werkte niet mee. Na de belangrijke winst tegen FC Groningen van zondagavond, lijken de degradatiezorgen een stuk minder te zijn. Een afscheid ligt dus voor de hand, maar met een contract tot medio 2024 moeten geïnteresseerde clubs flink over de brug komen.

Meulensteen en RKC liggen op één lijn. "De club vindt ook dat ik klaar ben voor een volgende stap. Ze kunnen nu nog een flinke vergoedingssom voor mij incasseren. Niet alleen ik ben er klaar voor, maar RKC dus ook", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

De zoon van René Meulensteen, de voormalig rechterhand van Sir Alex Ferguson, begon zijn carrière in Engeland en streek begin 2018 weer neer in Nederland, bij RKC. "Het is een prachtige tijd geweest. Ik stapte als 'niks' binnen en groeide uit tot de verdediger die ik nu ben. Daar ben ik RKC heel dankbaar voor. Als de club op zeker in de Eredivisie blijft, kan ik pas echt heel tevreden zijn."

Een transfer van Meulensteen zou op precies het goede moment komen. RKC profiteerde nog jarenlang mee van de FC Barcelona-transfer van voormalig jeugdproduct Frenkie de Jong. Mede door de 1,8 miljoen euro per seizoen – plus bonussen – kon de club na zijn Eredivisie-rentree in 2019 een natuurgrasveld aanleggen. Volgend seizoen krijgt RKC echter geen opleidingsvergoeding voor De Jong meer van FC Barcelona

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie