Nieuws

Buijs reageert: Een ervaren jongen als Bart had dit beter kunnen inschatten

Buijs reageert: "Een ervaren jongen als Bart had dit beter kunnen inschatten"

02-05-2022 11:52

FC Groningen-trainer heeft gereageerd op de situatie rondom Bart van Hintum, die na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk een opmerkelijk interview gaf. De routinier die - samen met twee andere spelers - werd gewisseld mocht de kleedkamer niet in.

Van Hintum bracht dit na afloop van de wedstrijd naar buiten in een interview met ESPN. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet in de kleedkamer mocht zijn met de jongens die gewisseld werden, dus ik weet niet wat hij heeft gezegd. Hij zal vast niet vrolijk zijn geweest", haalde de verdediger zijn schouders op. "Misschien was het een kleine kleedkamer en de trainer zal vast boos zijn geweest. Nu moesten we een kwartier buiten wachten en konden we er niet in komen."

Volgens Buijs is ligt de waarheid echter wat genuanceerder. "De eerste zin van Bart zijn interview was goed, het was inderdaad een kleine kleedkamer", reageert hij The Day After tegenover Voetbal International. In eerste instantie mochten de gewisselde spelers wél naar binnen, benadrukt de na dit seizoen vertrekkende trainer. "Kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. (…) In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten, inclusief douchende spelers die net gewisseld waren."

Buijs geeft aan dat hij juist niet boos was in de rust, maar dat hij graag wat dingen door wilde nemen. "Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!