Nieuws

Van Polen looft Schreuder: Daar heeft hij ons wel van moeten overtuigen

Van Polen looft Schreuder: "Daar heeft hij ons wel van moeten overtuigen"

02-05-2022 09:58

PEC Zwolle was na de eerste seizoenshelft ten dode opgeschreven, maar onder Dick Schreuder heeft de ploeg de weg omhoog gevonden. PEC-icoon Bram van Polen is lyrisch over de tot voorkort onbekende trainer van De Blauwvingers.

Van Polen zat zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal en de analisten vroegen zich af wat er de eerste seizoenshelft allemaal mis was gegaan bij de Zwollenaren. "Tot hoe laat is deze uitzending?", antwoordt de rechtsback. Van Polen denkt dat het met allerlei factoren te maken had en noemt het 'een samenloop van omstandigheden'. "In potentie hebben we een grote groep jeugdspelers die echt wel een toekomst heeft in het betaald voetbal. Alleen: ze werden te veel gebracht en te snel. Als je die de kans wil geven, moet je er eerst één of twee in een basiself zetten. Dan geef je die jongens vertrouwen. Nu gooi je ze eigenlijk meteen voor de leeuwen."

Uiteindelijk kostte het oud-trainer Art Langeler de kop en kwam Schreuder aan het roer. De broer van Ajax-target Alfred Schreuder wilde PEC aanvallend laten voetballen in de strijd tegen degradatie. "Daar heeft hij ons in het begin wel van moeten overtuigen. Toen liet hij ons beelden zien, toen dacht ik: dit kan toch niet? Dat je zó volle bak doorstapt met zijn allen. Maar uiteindelijk heeft hij wel bewezen, ook door middel van beelden: luister, zo gaan we het doen en dit gaat uiteindelijk heel veel opleveren. Daar zijn wij in gaan geloven en hij heeft dat continu benadrukt. Ik ben van mening dat we dankzij hem in ieder geval weer meedoen."

PEC staat momenteel zestiende met evenveel punten als nummer zeventien en achttien Sparta en Willem II. Van Polen en co. spelen nog tegen FC Utrecht, Sparta en PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!