Nieuws

Ten Hag: Ik ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem voor de laatste weken is

Ten Hag: "Ik ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem voor de laatste weken is"

02-05-2022 08:45 Laatste update: 08:46

Waar de breedte van de Ajax-selectie in de eerste weken van het seizoen niet te wensen over liet, is dit nu wel het geval. Erik ten Hag moest tegen PEC Zwolle zelfs een 4-4-2 formatie uit de hoed toveren, en liet met Youri Regeer een speler debuteren. In de topper tegen AZ van volgende week, hoopt de Ajax-trainer weer over Noussair Mazraoui en Steven Berghuis te kunnen beschikken.

Voor de Zuid-Amerikanen Lisandro Martínez en Antony komt het duel in Alkmaar nog te vroeg, maar met Mazraoui en Berghuis lijkt een 4-3-3 formatie weer mogelijk. "We hebben tegen PEC in een ander systeem gespeeld en daar op getraind. Steven kende daardoor niet alle ins en outs van het systeem, waardoor ik besloot hem niet te laten starten", verklaart Ten Hag, geciteerd door De Telegraaf. "Het was een duidelijke overwinning tegen een dapper spelend PEC Zwolle. Maar uiteindelijk weet je dat de kwaliteit wint als het op het veld tactisch goed staat. En dat stond het."

De PEC-benadering lijkt niet door te worden gevoerd in het restant van de competitie, al blijft het tot de mogelijkheden behoren. "Ik ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem is voor de laatste week", aldus Ten Hag. "Ik hoop dat we weer de beschikking hebben over een volledig fitte Berghuis en Mazraoui. Dan kijken we wat tegen AZ het beste plan is."

Aankomend weekend staat om 14.30 de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ op het programma voor Ajax. In de twee daaropvolgende speelronden dienen de Amsterdammers af te rekenen met sc Heerenveen en Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!