Nieuws

'Vitesse-troefkaart' Openda gelinkt aan PSV: 'Voor succes leunen we op Loïs'

'Vitesse-troefkaart' Openda gelinkt aan PSV: 'Voor succes leunen we op Loïs'

02-05-2022 08:25 Laatste update: 08:28

Loïs Openda wist zondag tegen Go Ahead Eagles weer twee keer het net te vinden voor Vitesse (1-2), zoals wel vaker dit seizoen. De 22-jarige spits, die aan PSV wordt gelinkt, is bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van de Arnhemmers.

Thomas Letsch hoopt wel dat Openda het maximale aantal resterende wedstrijden gaat spelen, met als gevolg een plek in Europa. "Hij is voor ons van onschatbare waarde", zegt de trainer tegen de Gelderlander. "Van de buitencategorie. Voor succes leunen wij op Loïs. Hij is onze troefkaart."

Openda zag zelf kans op nog meer en blijft kritisch. "Ik mis ook een grote kans", stelt de Belg. "Ik was de keeper voorbij, maar ik schiet op de paal. Ik ben na twee jaar bij Vitesse toe aan een stap hogerop. Dat is gezonde ambitie. Maar ik ben zeker niet uitgeleerd. Of zomaar te goed voor dit niveau. Dat zou arrogant zijn. Dan moet die eerste kans er gewoon ook in. Ik heb twee keer gescoord, maar ik heb ook geleerd van de misser."

PSV

Met achttien goals en vijf assists in 42 officiële duels zijn de cijfers van Openda prima dit seizoen. De spits staat tot medio 2024 onder contract bij Club Brugge, en daar zijn ze inmiddels ook overtuigd van zijn kwaliteiten. De Belgische club kan volgens De Gelderlander een Nederlands telefoontje verwachten: PSV wordt aan Openda gelinkt. "Ik ga nu nergens op in. Ik wil boven alles met succes afzwaaien bij Vitesse. Daarna volgt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", reageert hij op de geruchten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!