Nieuws

Buijs gaat ingrijpen na ontluisterende nederlaag: 'De boel moet worden opgeschud'

Buijs gaat ingrijpen na ontluisterende nederlaag: 'De boel moet worden opgeschud'

02-05-2022 07:40

Danny Buijs ontplofte gisteren na de prestatie van FC Groningen bij RKC Waalwijk (3-1 verlies). De ontluisterende nederlaag heeft ervoor gezorgd dat de na dit seizoen vertrekkende trainer zijn spelersgroep op scherp gaat zetten.

De nummer acht van de Eredivisie leed tegen RKC zijn vierde nederlaag op rij, wat er voor heeft gezorgd dat deelname aan de play-offs om Europees voetbal nog verre van zeker zijn. Buijs liet tijdens de wedstrijd zijn harde hand zien: Damil Dankerlui, Bart van Hintum en Michael de Leeuw werden bij rust gewisseld. Het lijkt er op dat in de volgende wedstrijd tegen Sparta nog meer maatregelen gaan worden genomen.

"Nu heb ik het gevoel dat de enige manier om dit nog om te draaien is om de boel nog even op te schudden voor de laatste wedstrijden. Een paar andere jongens erop gooien en dan hopen dat het goed valt", laat hij aan RTV Noord weten.

Groningen heeft nog drie wedstrijden om play-off-deelname veilig te stellen. Het zijn de laatste wedstrijden van Buijs, die zijn opvolger Frank Wormuth klaar ziet staan. De 39-jarige Dordtenaar is niet van plan om op te stappen. "Dat gaat niet door mijn hoofd, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het probleem ben. Maar als anderen daar anders over denken, moeten ze dat heel snel laten weten."

Buijs benadrukt dat FC Groningen halverwege november nog vijftiende stond en dat het een knappe prestatie zou zijn als de play-offs alsnog gehaald worden. "Kunnen wij daar nog eindigen? Ja. Gaan wij daar alles aan doen de komende drie wedstrijden? Ja. Alleen, voor mij is het geen vanzelfsprekendheid en dat heb je de afgelopen weken ook kunnen zien", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!