Nieuws

'Ik mocht de kleedkamer niet meer in, dus ik weet niet wat Buijs in de rust zei'

'Ik mocht de kleedkamer niet meer in, dus ik weet niet wat Buijs in de rust zei'

01-05-2022 23:20

Het moet gedonderd hebben tijdens de theepauze tussen RKC Waalwijk en FC Groningen (3-1). Halverwege het duel stond de thuisploeg met 3-0 voor. Bart van Hintum werd na 45 minuten van het veld gehaald en kwam de kleedkamer niet in om een opmerkelijke reden.

Trainer Danny Buijs greep hard in na de wanvertoning van de eerste helft. Damil Dankerlui, Van Hintum en Michael de Leeuw kwamen aan het begin van de tweede helft niet meer binnen de lijnen. Mohamed El Hankouri, Daniël van Kaam en Cyril Ngonge waren hun vervangers. "Ik mocht niet in de kleedkamer zijn met de drie jongens die werden gewisseld, dus ik weet niet wat hij heeft gezegd", vertelt de verdediger aan ESPN. "Hij zal in ieder geval niet vrolijk moeten zijn geweest."

Waar dat aan lag is voor Van Hintum gissen. "Kleine kleedkamer misschien en de trainer zal wel boos zijn geweest. We moesten dus een kwartiertje wachten." Of de na dit seizoen vertrekkende routinier kwaad was? "Het is een keuze van de trainer. Ik vind het jammer, maar het blijft een teamproces. Ik speelde zelf gewoon slecht en als hij dan zegt: 'Kom niet in de kleedkamer', dan moet je dat gewoon accepteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!