Wedstrijdverslag

RKC zet gigantische stap richting Eredivisie-handhaving tegen armetierig Groningen

RKC zet gigantische stap richting Eredivisie-handhaving tegen armetierig Groningen

01-05-2022 21:56 Laatste update: 22:00

RKC Waalwijk heeft een overtuigende zege geboekt op FC Groningen. De Brabanders waren in het eigen Mandemakers Stadion met 3-1 te sterk voor de Trots van het Noorden en zetten met de overwinning een belangrijke stap richting handhaving in de Eredivisie.

RKC Waalwijk kende een droomstart en stond al binnen het half uur met 2-0 voor tegen de subtopper in de Eredivisie. Een dubbelslag van Finn Stokkers zorgde voor de comfortabele marge. Het werd allemaal nog mooier voor de ploeg van Joseph Oosting toen Richard van der Venne met een prachtige treffer de 3-0 ruststand op het bord zette.

Bij het juichen vroeg Van der Venne aandacht voor het speciale shirt waarin RKC Waalwijk speelde. De thuisclub speelde in een speciaal tricot om aandacht te vragen voor Villa Pardoes (een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen).

Danny Buijs greep in de rust hard in en haalde drie spelers van het veld. Damil Dankerlui, Bart van Hintum en Michael de Leeuw kwamen aan het begin van de tweede helft niet meer binnen de lijnen. Mohamed El Hankouri, Daniël van Kaam en Cyril Ngonge waren hun vervangers.

In de tweede helft wisten de Groningers één keer tot scoren te komen. Jørgen Strand Larsen zorgde met de aansluitingstreffer voor de 3-1. In het restant van het duel kwamen beide ploegen niet meer tot scoren waardoor RKC een reuzenstap zette richting een langer verblijf in de Eredivisie. De Waalwijkers staan drie punten voor op de gevreesde zestiende plek. FC Groningen staat achtste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s