Nieuws

Kamphuis onder vuur: 'Als het niet klopt wat hij zegt, moet de KNVB hem schorsen'

Kamphuis onder vuur: 'Als het niet klopt wat hij zegt, moet de KNVB hem schorsen'

1 May - 21:37
0

Scheidsrechter Jochem Kamphuis ligt onder vuur na een dubieuze beslissing in het duel tussen PSV en Willem II (4-2). Kenneth Perez begrijpt er werkelijk niets van dat de arbiter geen streep zette door de openingstreffer van de Eindhovenaren.

In aanloop naar het doelpunt stond Carlos Vinícius ogenschijnlijk duidelijk buitenspel. Tot verbazing van alles en iedereen bij Willem II oordeelde Kamphuis dat de Braziliaan niet aan het spel deelnam. Des te opmerkelijk is dat de Benfica-huurling het speeltuig wel degelijk beroerde tijdens die aanval.

"Willem II had daar gewoon de bal moeten hebben", steekt Perez van wal bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "De scheidsrechter zegt dat de bal terug wordt gelegd en dan pas verder gaat, alsof er dan iets nieuws ontstaat. Maar dit doet toch wel heel erg denken aan de bekerfinale", doelt de analist op een situatie uit de bekerfinale. Toen werd Ajax-doelpunt afgekeurd bij een vergelijkbare situatie.

Toch treft niet alleen Kamphuis schuld volgens Perez. "De grensrechter hoort te vlaggen en zou moeten zien dat het hier buitenspel is. Dat is Kamphuis zijn schuld niet, want als de grensrechter vlagt is er niks aan de hand." De uitleg van Kamphuis na afloop van het duel maakte eveneens geen indruk op de Deen.

De leidsman repte over 'een nieuwe situatie' nadat Vinícius de bal had teruggekopt. " Ik hoop voor hem dat het klopt wat hij zegt, want als dat niet zo is moet hij geschorst worden. Je kan niet zomaar iets verzinnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie