Nieuws

'Paris Saint-Germain zet Xavi Simons voor straf terug naar O19'

'Paris Saint-Germain zet Xavi Simons voor straf terug naar O19'

20-10-2021 18:13

Xavi Simons mocht vorig seizoen aan het grote werk ruiken bij Paris Saint-Germain, maar is dit seizoen voor 'straf' teruggezet naar het O19-elftal van de Franse grootmacht. Volgens AS heeft dat alles te maken met de moeizame onderhandelingen over een nieuw contract.

Xavi Simons verliet de jeugdopleiding van FC Barcelona in 2019 voor PSG, waar hij toen een driejarige verbintenis tekende. Beide partijen waren in gesprek over een verlengde samenwerking, maar het Nederlandse talent lijkt zijn twijfels te hebben. De Spaanse sportkrant weet dat de onderhandelingen zijn vastgelopen. Simons moet daarom zijn wedstrijden voor de O19 spelen. De Spaanse journalist Adrián Sánchez meldde dinsdag al dat de middenvelder wil terugkeren naar FC Barcelona, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola ving bot in Camp Nou. 

PSG O19-trainer Zoumana Camara maalt er niet om dat de achttienjarige Simons nu in zijn team speelt. "Het is natuurlijk wel zijn doel dat hij niet lang bij ons blijft. En als hij zo doorgaat, zal hij inderdaad niet lang hier spelen", wordt hij geciteerd door RMC Sport. Dat er op de achtergrond contractperikelen spelen, is Camara ook niet ontgaan. "Maar ik geloof niet dat hij daar heel veel last van heeft. Hij doet zijn werk en komt hier elke dag met een lach op zijn gezicht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!