Wedstrijdverslag

Arsenal doet uitstekende zaken in strijd om Champions League-ticket

Arsenal doet uitstekende zaken in strijd om Champions League-ticket

01-05-2022 20:23

Arsenal mag zijn twee centrale verdedigers danken na het uitduel met West Ham United. Dankzij doelpunten van Rob Holding en Gabriel Magalhães boekten The Gunners een uiterst belangrijke zege op bezoek bij de stadsgenoot: 1-2. De Londenaren stevenen zodoende af op een rechtstreeks ticket voor de Champions League.

Doordat Tottenham Hotspur eerder op de zondag met 3-1 won van Leicester City, begon Arsenal als nummer vijf in de Premier League aan de lastige derby. Met een overwinning zouden de Londenaren weer over The Spurs heen wippen. Het eerste half uur was qua voetbal niet goed, maar er viel wel volop strijd te zien bij beide ploegen.

Zeven minuten voor rust kopte Holding de openingstreffer tegen de touwen na een corner van Bukayo Saka. Voor de 26-jarige mandekker was het een primeur: nog nooit eerder scoorde hij op het hoogste niveau in Engeland. Even leek Arsenal met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op te zoeken, nadat doelman Aaron Ramsdale knap redde op een inzet van Rice. Even later was het wel raak voor de thuisploeg: Jarrod Bowen prikte raak in de verre hoek.

West Ham United kwam donderdag nog in actie tegen Eintracht Frankfurt (1-2 nederlaag) en dat zag men terug in het spelbeeld. De krachten vloeiden langzaam weg bij The Hammers en daar profiteerde Arsenal optimaal van. Na een afgeslagen corner van Saka bracht Gabriel Martinelli de bal terug voor de goal en was het Gabriel die het speeltuig langs voormalig The Gunners-goalie Lukasz Fabianski werkte: 1-2.

Dankzij de driepunter ligt Arsenal op koers om voor het eerst sinds het seizoen 2016/17 weer deel te nemen aan het miljardenbal. Met nog vier wedstrijden te gaan staat de ploeg twee punten voor op nummer vijf Tottenham. Nummer drie Chelsea is na de verrassende 1-0 nederlaag nog maar drie punten verwijderd voor de ploeg van manager Mikel Arteta.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!