Nieuws

Bergwijn spreekt Van Gaal tegen: 'Het is niet dat ik het niet wil'

Bergwijn spreekt Van Gaal tegen: 'Het is niet dat ik het niet wil'

20-10-2021 17:55

Steven Bergwijn bestrijdt dat hij Louis van Gaal heeft verteld dat hij niet als rechtsbuiten wil spelen in het Nederlands elftal. Dat liet de bondscoach zich tijdens de vorige interlandperiode nog ontvallen.

Van Gaal werd tijdens een persconferentie gevraagd waarom hij Bergwijn niet als optie ziet voor de dun bezette positie van rechtsbuiten. "Omdat hij zichzelf daar niet ziet. Ik praat met spelers, dan blijkt dat ze daar niet willen spelen", liet de keuzeheer weten.

Volgens Bergwijn zit de vork iets anders in de steel. "Het is niet dat ik het niet wil. Ik heb gezegd dat ik op linksbuiten het beste uit de voeten kan, maar dat als ze mij op rechtsbuiten nodig hebben ik gewoon daar ga staan. Dan zal ik mijn uiterste best doen. Ik speel bij Tottenham en eerder bij PSV altijd linksbuiten, dus ik heb gezegd dat ik daar het beste uit de voeten kan. Maar ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Als dat rechtsbuiten is, speel ik daar."

Bergwijn neemt het donderdag met Tottenham Hotspur op tegen Vitesse in de Conference League. De aftrap in Arnhem is om 18.45 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!