PSV wint van Willem II en brengt achterstand op Ajax terug tot vier punten

01-05-2022 16:33

PSV heeft de achterstand op Ajax weer teruggebracht tot vier punten. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 4-2 van Willem II.

PSV kwam binnen twee minuten al op voorsprong door een goal van Ritsu Doan. Na inmenging van de VAR werd de scheidsrechter nog naar het scherm gestuurd, omdat Carlo Vinícius buitenspel zou hebben gestaan. De scheidsrechter ging echter niet mee in het advies van de VAR en keurde het doelpunt toch goed. Cody Gakpo en Vinícius waren allebei dichtbij de tweede Eindhovense treffer, maar wisten het net niet te vinden. De Braziliaanse spits zou even later uitvallen met een hamstringblessure. Op slag van rust leek Ché Nunnely de spanning terug in de wedstrijd te brengen door van dichtbij de 2-1 binnen te koppen. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Eran Zahavi echter de marge weer op twee.

Al snel na rust wist Elton Kabangu de 3-2 binnen te werken, maar tien minuten later bracht Wessel Dammers met een eigen doelpunt alweer de 4-2 op het scorebord. Een goed keepende Timon Wellenreuther zorgde ervoor dat de uitslag niet hoger uitviel in het Philips Stadion. Door de overwinning brengt PSV de achterstand op koploper Ajax weer terug naar vier punten.