Nieuws

Malacia over verhitte duels met Antony: 'Krijg storing als ik mijn kop verlies'

Malacia over verhitte duels met Antony: 'Krijg storing als ik mijn kop verlies'

1 mei - 10:03
0

Tyrell Malacia stelt dat het Europese succes van Feyenoord 'normaal' moet worden. De linksback vindt dat het soms iets minder uitbundig mag als de Rotterdammers een gewone prestatie leveren, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.  

"Wordt er door anderen weleens gelachen omdat ze vinden dat we nogal uitbundig zijn als we iets hebben bereikt, maar nog niets hebben gewonnen? En dat de mensen blij zijn als we winnen van bijvoorbeeld een degradatiekandidaat en dat na afloop vanaf het veld met de supporters vieren? Ik zie dat zelf meer als onze supporters bedanken", begint Malacia. "We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden. Dat we pas echt uitpakken als we bijvoorbeeld de Conference League hebben gewonnen. Soms mag het iets minder uitbundig als we een gewone prestatie leveren."

Malacia maakt dit seizoen een sterke indruk in de Eredivisie. De linksback viel op door de verhitte duels met Ajax-aanvaller Antony. "Ik heb veel respect voor hem, hij voor mij. Ja, Antony grijpt alles aan, er zijn jongens die daarin meegaan, hun kop verliezen, maar daar heb je niets aan. En ik weet: als ik mijn kop écht verlies, krijg ik storing. Ik ken die kant van mezelf, daar heb je als voetballer niets aan, dus moet ik gewoon zo koel mogelijk blijven. En dat lukt, ook dankzij de ervaringen bij Oranje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie