Nieuws

Ten Hag gaat in op Raiola en Onana: Ik kies voor nu voor drie andere keepers

Ten Hag gaat in op Raiola en Onana: "Ik kies voor nu voor drie andere keepers"

30-04-2022 19:01

Het nieuws van het overlijden van Mino Raiola is ook één van de gespreksonderwerpen bij Ajax. Erik ten Hag zag merkte aan zijn spelers dat het wat met ze deed. Ook sprak de Ajax-trainer over Andre Onana, die niet in de selectie is opgenomen.

Met Brian Brobbey, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch heeft Ajax drie spelers in de selectie die onder de vleugels van Raiola zitten. Ook Steven Berghuis en Mohamed Ihattaren hebben een verleden met de Italiaanse Nederlander. "We hadden via onze spelers contact met Raiola", zegt Ten Hag bij ESPN. De Ajax-trainer brengt zijn condoleances over aan de familie. "Je ziet dat het nieuws wel binnen is gekomen bij ze, dat zie ik aan hun houding. Ze gaan nu voetballen, hopelijk zetten ze het van zich af. Dit moeten ze wel even verwerken."

Onana

Ten Hag laat Onana opnieuw buiten de selectie voor het treffen met PEC Zwolle. De Kameroener was er ook niet bij tijdens de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Volgens Ten Hag zou een blessure de reden zijn, maar Maarten Stekelenburg wist al een paar dagen dat hij zou gaan spelen, liet hij los. Dat betekent dat Onana gepasseerd is. "Hij is terug en traint. Hij is lid van de selectie, maar ik kies nu voor drie andere keepers", zegt Ten Hag.

"Ik heb de waarheid gesproken en vind het vervelend dat sommige het betwisten. Hij is afgehaakt met een blessure. Ik vind het ergerlijk dat sommigen het betwisten", herhaalt de Ajax-trainer. "Andre was geblesseerd. Dat wist Stekelenburg niet, maar Andre heeft zelf de keuze gemaakt om af te haken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!