Real Madrid kroont zich met B-ploeg tot kampioen van de Primera División

30-04-2022 18:16 Laatste update: 20:10

Real Madrid heeft zich zaterdagmiddag tot kampioen van de Primera Divisón gekroond. De Koninklijke speelde met een B-ploeg, maar was alsnog met 4-0 te sterk voor het RCD Espanyol van Tonny Vilhena.

De achterstand op 'concurrenten' Sevilla en FC Barcelona was de afgelopen weken flink opgelopen, wat het geen verrassend kampioenschap maakt. Zaterdag was een punt voldoende om de beker omhoog te houden. De ploeg van Ancelotti had in de beginfase de nodige moeite om Espanyol kapot te spelen. Na een half uur brak Rodrygo de ban en tien minuten later herhaalde hij hetzelfde kunstje, wat de wedstrijd in het slot gooide.

Na rust kwam Marco Asensio met de 3-0 op het scorebord te staan en zorgde de ingevallen Karim Benzema voor de 4-0 eindstand. Met een voorsprong van zeventien punten zijn de Koninklijke dan ook niet meer te achterhalen. Trainer Ancelotti is daarmee de eerste ooit die een landstitel pakt in de vijf grote competities.

Een heel groot kampioensfeest zal er nu nog niet gevierd gaan worden. Aanstaande woensdag staat de kraker tegen Manchester City op het programma. Real Madrid moet een 4-3 achterstand zien goed te maken om door te kunnen stoten naar de finale van de Champions League.