Nieuws

Goed nieuws uit de Barça-ziekenboeg: Als alles meezit, krijgt hij speeltijd

Goed nieuws uit de Barça-ziekenboeg: "Als alles meezit, krijgt hij speeltijd"

30-04-2022 15:40

Ansu Fati kan mogelijk zijn rentree gaan maken in de wedstrijd van FC Barcelona tegen RCD Mallorca zondagavond. De Spaanse jongeling kwam voor het laatst in actie op 20 januari 2022, in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao voor de Copa del Rey.

Barça-traier Xavi Hernández liet los dat Fati weer in de selectie is opgenomen voor het treffen met Mallorca. De negentienjarige buitenspeler is meerdere malen het slachtoffer geweest van vele blessures, waardoor hij dit seizoen nog maar tien wedstrijden speelde. Met zijn hamstringblessure gaat het inmiddels goed. "Als alles goed gaat, dan zal hij ook speeltijd krijgen", aldus Xavi op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Mallorca.

Waar iedereen bij Barça blij zal zijn met de terugkeer van het talent, lijkt Memphis Depay hier wat minder van te kunnen genieten. De Nederlander heeft met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traoré en de nu terugkerende Ansu Fati de nodige concurrentie in de strijd om een basisplek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!