Nieuws

Fraser-vertrek kwam hard aan bij Sparta: 'Emotioneel zwaar voor me'

Fraser-vertrek kwam hard aan bij Sparta: 'Emotioneel zwaar voor me'

30-04-2022 12:06

Vorige week vertrok Henk Fraser vroegtijdig als trainer van Sparta, nadat de Rotterdammers zijn assistent Aleksandar Rankovic aan de kant wilden schuiven. Het plotselinge afscheid kwam hard aan bij aanvoerder Adil Auassar (35).

"Emotioneel zwaar is zijn vertrek nog steeds voor me", laat Auassar optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet vergeten wat hij voor de club en voor mij heeft betekend. En dat zal ik ook nooit vergeten."

Fraser behaalde met Sparta promotie naar de Eredivisie, tweemaal handhaving en zelfs eenmaal de play-offs voor Europees voetbal. "Ik denk dat veel mensen straks pas inzien wat hij voor de club gedaan heeft. De sportieve prestaties spreken voor zich, denk ik. Maar ook als mens zit hij geweldig in elkaar. Altijd loyaal, altijd zijn groep verdedigend.

"Het kost me moeite als men dan nu zegt: 'Ja, maar hij speelde altijd zo behoudend'. Vertel mij welke club in het rechterrijtje wél vol op de aanval speelt. En bovendien: toen we met dezelfde manier van spelen promotie en de play-offs om Europees voetbal behaalden stond iedereen te juichen."

Door het vertrek van Fraser is Maurice Steijn eerder voor de groep komen te staan dan verwacht. Onder de Hagenaar willen de Spartanen handhaving in de Eredivisie veiligstellen. Momenteel is Sparta nog rode lantaarndrager. De achterstand op de momenteel 'veilige' nummer vijftien RKC Waalwijk bedraagt drie punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!