Nieuws

'Wonnen de beker omdat Schmidt ons inprentte bij Ajax-verslapping toe te slaan'

'Wonnen de beker omdat Schmidt ons inprentte bij Ajax-verslapping toe te slaan'

30-04-2022 08:56
1

Mauro Júnior is niet blij met het naderende vertrek van PSV-trainer Roger Schmidt. Onder de Duitser veroverde de Braziliaan een basisplaats bij de Eindhovenaren.

"Tijdens een seizoen komt er altijd een kans en als je er dan staat en het de trainer moeilijk maakt, ga je er niet zomaar uit", aldus Mauro Júnior tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat is bij mij ook zo gebeurd." De veelzijdige PSV'er werd door de trainer in elke linie al eens geposteerd en vooral op de backposities deed hij dat met verve. De Braziliaan staat tegenwoordig steevast in de basis en is blij met het vertrouwen van Schmidt.

"Het goede aan deze trainer is dat hij met iedereen in verbinding staat en niet alleen met de spelers die het vaakst op het veld staan", vervolgt de Braziliaan. Mauro Júnior merkt op dat Schmidt geen onderscheid maakt tussen de selectieleden. "Ik heb dat zelf ook ervaren in de periode dat ik nauwelijks speelde. Voor Roger zijn alle spelers even belangrijk. Ik heb veel aan hem te danken en heb ook gezien dat andere spelers hun kansen kregen en grepen, omdat voor Roger dus niet alleen de eerste elf spelers tellen."

Rivaliteit met Ajax
Mauro Júnior geeft de credits voor de overwinning op Ajax in de KNVB bekerfinale aan Schmidt. "Wij wonnen het bekertoernooi ook omdat hij ons had ingeprent om bij het minste of geringste beetje verslapping bij Ajax toe te slaan. We hebben het heerlijk gevierd en samen met mijn familie heb ik genoten van een prachtig feest. Nu willen we nog één ding en dat is het kampioenschap. Ik ben ervan overtuigd dat we nog een goede kans hebben als wij al onze resterende wedstrijden winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!