Nieuws

Guardiola sneert naar Klopp na Salah-uitverkiezing: 'Ze hebben de beste spelers'

Guardiola sneert naar Klopp na Salah-uitverkiezing: 'Ze hebben de beste spelers'

29-04-2022 14:54

Pep Guardiola heeft cynisch gereageerd op de uitverkiezing van Mohamed Salah tot Footballers Writers' Association Speler van het Jaar. Daarnaast benadrukte de Spanjaard extreem gelukkig te zijn bij Manchester City en weigerde hij in te gaan op zijn contractsituatie.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Leeds United van zaterdag wordt de manager gevraagd naar de individuele prijs van Salah. "De felicitaties gaan naar hem", reageert Guardiola. Of er sprake was van teleurstelling aan de kant van Manchester City? "Ik deed zelf niet mee, maar ik speel wel goed", vervolgt hij lachend.

Kevin De Bruyne eindigde bij de verkiezing op de tweede plaats. "Hij heeft de prijs aleens gewonnen. Zoals Jürgen (Klopp, red.) zegt: ze hebben de beste keeper, de beste tweede keeper, de beste centrale verdediger, de beste verdedigende middenvelder én de beste aanvaller. Dus het is normaal dat ze de prijs hebben gewonnen", somt hij sarcastisch op.

Contractsituatie
"Ik ben zo bezorgd en bezig met de laatste drie weken van het seizoen dat nog voor ons ligt." Over zijn eigen toekomst weigert Guardiola zich uit te laten. "Ik heb het gevoel dat nog één jaar veel tijd is. Dan zijn we (Manchester City, red.) en ik zes seizoenen op rij samen en dat zijn een heleboel jaren. Ik geniet nu van dit gedeelte van het seizoen en erna hebben we de tijd. Ik ben hier echt ongelofelijk blij. Ik kon niet op een betere plek zijn op dit moment in mijn leven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!