Nieuws

Rangnick nieuwe bondscoach van Oostenrijk, adviserende rol Man U niet in gevaar

Rangnick nieuwe bondscoach van Oostenrijk, adviserende rol Man U niet in gevaar

29-04-2022 12:55

Ralf Rangnick is de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. De interim-manager van Manchester United heeft getekend tot en met 2024, meldt Fabrizio Romano.

"Ik zal aan het einde van het seizoen aan de slag gaan als bondscoach van Oostenrijk", luidt de eerste reactie van Rangnick, geciteerd door Romano. "Maar ik zal nog steeds een adviserende rol bij Manchester United blijven vervullen. Ik kijk ernaar uit om United weer terug op het oude niveau te helpen."

Ook Manchester United bevestigt het nieuws. "Rangnick heeft een tweejarig contract getekend bij Oostenrijk. Hij zal de baan combineren met zijn adviserende rol op Old Trafford. Precies zoals gepland na de aankondiging van de komst van Erik ten Hag afgelopen week."

Rangnick is sinds november de interim-manager van Manchester United. De Duitser nam het stokje over van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. Komende zomer begint Ten Hag aan zijn nieuwe klus als manager van The Red Devils.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!