Nieuws

Ramselaar wil stap maken: Natuurlijk komen er bij een topclub meer dingen kijken

Ramselaar wil stap maken: "Natuurlijk komen er bij een topclub meer dingen kijken"

29-04-2022 12:35

Bart Ramselaar wil deze zomer de overstap maken naar het buitenland. De middenvelder speelde tot op heden voor PSV en FC Utrecht en kent een goed seizoen in de Eredivisie.

Statistisch gezien is dit zelfs het beste seizoen ooit in de carrière van Ramselaar. "In het jaar dat ik verkocht werd door FC Utrecht aan PSV én in mijn eerste jaar in Eindhoven was ik erg goed", aldus de middenvelder tegenover Voetbal International. "Maar ik ben nu zeker niet minder. En leg je de nadruk op statistieken, dan wint dit seizoen."

"In mijn tweede jaar bij PSV ben ik kampioen geworden en toen ik terugkeerde bij FC Utrecht had ik ook een sterke fase. Toen brak corona uit. Over vorig jaar was ik minder tevreden. Wat het verschil maakt? Voetbal is een mentaal spelletje. Het heeft veel met vertrouwen te maken."

Toen Ramselaar op de bank belandde bij PSV, ging het wat minder met dat vertrouwen. "Ik kwam van FC Utrecht en werd basisspeler bij PSV. Het tweede jaar was goed, werden we kampioen. Dan heb je ook het gevoel: nu gaat er een stap komen. Vervolgens kwam ik op een zijspoor terecht bij PSV. Ik speelde niet. Je hebt een droom om vanuit PSV een stap te maken maar komt vervolgens op de bank terecht. Dan slaat de twijfel toe. Toen heb ik wel even geworsteld."

De voormalig Oranje-international wil graag naar het buitenland, maar denkt dat hij bij een Nederlandse topclub ook niet zou misstaan. "In mijn eerste twee jaar bij PSV heb ik zeer goede wedstrijden gespeeld. Ik ben nu geen andere of mindere speler. Zeker op dit moment niet. In dat opzicht denk ik: ja. Natuurlijk komen er bij een topclub wel meer dingen kijken maar ik ben volwassener dan toen. Sterker, slimmer. Geen idee of we er ooit achter gaan komen trouwens."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!