Nieuws

Agnelli verklaart vertrek Dybala bij Juventus: We moeten keuzes maken

Agnelli verklaart vertrek Dybala bij Juventus: "We moeten keuzes maken"

29-04-2022 12:05

Het lijkt erop dat er een einde komt aan het dienstverband van Paulo Dybala bij Juventus. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en directeur Andrea Agnelli legt uit waarom.

In het najaar zag het er nog naar uit dat Dybala zijn contract bij De Oude Dame zou gaan verlengen. Dit contract voorstel werd echter naar beneden aangepast wegens het aantrekken van Dusan Vlahovic. Dat accepteerde de Argentijn niet, waardoor de onderhandelingen gestaakt werden. Vorige maand werd naar buiten gebracht dat Dybala en Juventus uit elkaar gaan.

"Paulo is een geweldige speler en heeft altijd alles gegeven voor Juventus, maar beslissingen worden genomen op bepaalde momenten", aldus Agnelli, geciteerd door Voetbal International. "In december dacht ik nog dat het onmogelijk was om Vlahovic te halen en in januari dacht ik dat het heel lastig zou worden. Maar het is ons toch gelukt om hem aan te trekken", legt de directeur uit.

Het aantrekken van Vlahovic had dus gevolgen voor Dybala. "Een onhoudbaar bod doen zou oneerlijk zijn geweest voor de club en voor Paulo", vertelt Agnelli. "We hebben te maken met beperkte middelen en moeten keuzes maken. We hebben gekozen voor Vlahovic, Matthijs de Ligt, Manuel Locatelli… We willen Juventus jonger maken, met spelers van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat we ambitieus kunnen blijven."

Waar Dybala zijn carriere zal gaan vervolgen is nog onbekend. Internazionale zou interesse hebben, terwijl ook Erik ten Hag wel oren zou hebben naar de komst van de Argentijn bij Manchester United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!