Nieuws

Salah troeft De Bruyne af en kroont zich tot beste speler van Premier League

Salah troeft De Bruyne af en kroont zich tot beste speler van Premier League

29-04-2022 11:13 Laatste update: 11:16

Mohamed Salah is door de Football Writers' Association uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2021/22 in de Premier League. De Egyptenaar mag de individuele hoofdprijs voor de tweede keer in zijn carrière op zijn palmares bijschrijven.

De razendsnelle linkspoot van Liverpool troeft met maar liefst 48 procent van de stemmen zijn concurrenten Kevin De Bruyne (Manchester City) en Declan Rice (West Ham United af). Met de uitverkiezing tot beste speler is Salah de opvolger van Rúben Dias van Manchester City die de trofee afgelopen seizoen won. Bij de vrouwen werd Chelsea-spits Sam Kerr verkozen tot beste speelster van de huidige jaargang.

FWA-voorzitter Carrie Brown reageert op de site. "Zowel Mo als Sam zijn dit seizoen uitstekend geweest en hebben records gebroken voor zowel club als land. Naast hun prestaties op het veld, zijn ze leiders en 'vaandeldragers van uitmuntendheid' bij hun clubs", aldus de bestuurder.

Salah kan ook dit seizoen weer weergaloze statistieken overleggen. In 44 officiële optredens namens Liverpool scoorde hij liefst dertig keer en bereidde hij veertien doelpunten voor. Met The Reds is de rechtsbuiten nog in de race voor de quadrupel. De League Cup werd al gewonnen.

Daarnaast speelt Liverpool de FA Cup-finale tegen Chelsea en bedraag de achterstand in de Premier League op koploper Manchester City slechts één punt. Daarnaast won de ploeg van manager Jürgen Klopp de eerste ontmoeting van Villarreal in de halve finale van de Champions League: 2-0.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!