Nieuws

'Bij hen zou Ronaldo makkelijk vijftig doelpunten per seizoen maken'

'Bij hen zou Ronaldo makkelijk vijftig doelpunten per seizoen maken'

29-04-2022 10:51

Cristiano Ronaldo maakte donderdag maar weer eens indruk door op fantastische wijze de 1-1 aan te tekenen tegen Chelsea. Volgens Roy Keane zou de Portugese doelpuntenmachine een veelvoud van zijn aantal goals hebben gemaakt als hij voor The Blues zou spelen. Daarnaast denkt de Ierse analist dat Erik ten Hag 'slapeloze' nachten krijgt als hij zijn toekomstig werkgever ziet spelen.

Met zijn zeventiende Premier League-treffer van het seizoen redde Ronaldo een punt op Old Trafford tegen Chelsea. "Mensen zijn er snel bij om hem te bekritiseren over wat hij niet doet, vooral als het aankomt op pressing", vertelt Keane bij Sky Sports. "Maar daar was hij nooit goed in", benadrukt de voormalig bikkelharde middenvelder.

"Hij is de beste in wat het moeilijkste is van dit spelletje: de bal tegen de touwen van het net aan schieten." Na een perfecte aanname ramde Ronaldo het leder snoeihard achter de verbouwereerde doelman Édouard Mendy. "Het was zijn enige kans van vanavond (donderdag, red.). Als je ziet welke kansen Chelsea creëerde... Als hij bij Chelsea zou voetballen zou hij vijftig goals hebben gemaakt", denkt Keane.

Slapeloze nachten
Keane zag een 'armoedig' Manchester United dat maar weinig kansen voor Ronaldo creëert. "Ten Hag heeft de wedstrijd zeker zitten kijken. Hij zal slapeloze nachten hebben, al kijkend naar dit team", denkt de oud-voetballer. Hij verwacht dat Ronaldo ook onder de Oldenzaler een prominente rol gaat spelen, ondanks de geringe defensieve arbeid die de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar verricht. "Ik denk dat als je een dergelijke speler in je team hebt, die zoveel kan scoren, je hem bij het proces moet betrekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!