Nieuws

'Weghorst en Pieters krijgen mogelijk voormalig Manchester City-icoon als manager'

'Weghorst en Pieters krijgen mogelijk voormalig Manchester City-icoon als manager'

29-04-2022 10:19

Sinds twee weken is Sean Dyche geen manager meer van Burnley. De laagvlieger uit de Premier League ontsloeg de langstzittende manager uit de Premier League naar aanleiding van teleurstellende resultaten. Naast Wayne Rooney zou Vincent Kompany een kandidaat zijn om het stokje bij de ploeg van aanvaller Wout Weghorst over te nemen.

In zijn periode bij Manchester City als speler groeide Kompany uit tot clubicoon. The Telegraph meldt dat The Clarets in de voormalig verdediger de ideale kandidaat zien om het tij te keren: de club staat één plek boven de degradatiestreep. De Belgische trainer is momenteel actief bij RSC Anderlecht.

Onder interim-manager Michael Jackson zijn de resultaten uitstekend: in drie wedstrijden werden zeven punten bijeengesprokkeld. Andere namen die circuleren bij de club zijn die van Rooney (Derby County), Kjetil Knutsen (FK Bodø/Glimt) Chris Wilder (Middlesbrough) en Carlos Carvalhal (SC Braga).

Deze zaterdag staat een kraker van jewelste op het programma: dan speelt de ploeg op Turf Moor om 16.00 uur tegen Watford, de nummer negentien van de ranglijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!