Nieuws

Bruggink ziet de twijfel bij Tadic: Ten Hag moet zeker switchen

Bruggink ziet de twijfel bij Tadic: "Ten Hag moet zeker switchen"

29 april - 08:44
0

Arnold Bruggink vindt dat Erik ten Hag moet ingrijpen bij Ajax als het gaat om de penalty’s. De analist ziet dat Dusan Tadic al weken geen 'zekerheidje' meer is en oppert Sébastien Haller als nieuwe eindverantwoordelijke.

Tadic heeft inmiddels een gemiddelde van één gemiste penalty per vijf strafschoppen. Haller miste maar één keer in 26 genomen penalty’s. "Ten Hag moet zeker switchen", aldus Bruggink in het Algemeen Dagblad. "In zulke gevallen moet je als Tadic zijnde ook je ego opzijzetten en doen wat het beste is voor het team."

De Servisch international miste al eens tegen Heracles Almelo en FC Twente, en afgelopen weekend tegen NEC lukte het Tadic weer niet om her net te vinden vanaf elf meter. "Toen hij zijn aanloop nam tegen NEC, zag je de twijfel ook", meent Bruggink. "Zo heeft hij nooit een penalty genomen. Haller is in het verleden wel een zekerheidje gebleken. Hij kan bovendien ook nog topscorer worden van de Eredivisie, wat een drijfveer en mooie bijkomstigheid is."

Tadic zelf zou er geen moeite mee hebben als hij de penalty’s voortaan aan een ander moet laten. "Ik wil altijd verantwoordelijk zijn. Of ik de penalty moet afstaan? Dat is geen probleem. We moeten een doelpunt maken en Ajax moet winnen", vertelde de Serviër tegenover ESPN.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie