Nieuws

Club Brugge en Manchester City reageren geschokt op 'crimineel gedrag'

Club Brugge en Manchester City reageren geschokt op 'crimineel gedrag'

20-10-2021 13:35

Manchester City en Club Brugge hebben geschokt gereageerd op de aanval op een Belgische supporter van The Citizens. De 63-jarige fan werd in Drongen door Club Brugge-supporters aangevallen, waarna hij voor dood werd achtergelaten. Het slachtoffer ligt nu in het ziekenhuis, waar hij vecht voor zijn leven.

Jurgen, de zoon van het slachtoffer, vertelde eerder aan Het Laatste Nieuws dat zijn vader op de terugreis naar huis op een parkeerplaats even pauzeerde. "Terwijl wij al doorreden, stond mijn vader buiten te wachten op zijn twee vrienden. Daar stapte een supporter van Club Brugge op hem af en trok zijn sjaal van zijn hals. Toen mijn pa zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd, waarna de daders zijn weggevlucht en ze mijn pa voor dood achterlieten", liet Jurgen weten.

Club Brugge heeft in een fel statement op de website gereageerd op het incident. 'Club Brugge keurt alle crimineel gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop', meldt de Belgische club. 'Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Manchester City-supporter.' De Belgische politie heeft inmiddels vijf verdachten gearresteerd.

Ook Manchester City reageert op incident door een statement op de clubwebsite. 'Iedereen binnen de club is geschokt en verdrietig na het horen van de aanval op één van onze supporters. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Belgische supporter, die in het ziekenhuis ligt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!