Nieuws

Leicester en Roma spelen gelijk, Van Bronckhorst onderuit bij Leipzig

Leicester en Roma spelen gelijk, Van Bronckhorst onderuit bij Leipzig

28-04-2022 23:29 Laatste update: 23:53

Leicester City en AS Roma hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de halve finale van de Conference League. Giovanni van Bronckhorst staat met zijn Rangers FC voor een lastig karwei in de returnwedstrijd van de halve finale in de Europa League, de Nederlandse trainer verloor met zijn ploeg met 1-0 van RB Leipzig.

Leicester City kwam in eigen huis al vroeg op achterstand. Lorenzo Pellegrini bracht AS Roma na een kwartier spelen op 0-1. De middenvelder schoot raak na een goede steekpass van Nicola Zalewski. Na 67 minuten spelen kwam de thuisploeg dankzij een eigen goal van Gianluca Mancini op 1-1, wat ook de eindstand betekende.

Van Bronckhorst ging voor de halve finale van de Europa League met zijn ploeg op bezoek bij Leipzig. Het heenduel leek lang onbeslist te eindigen, totdat oud-PSV’er Angeliño met een heerlijk schot voor de 1-0 zorgde. Mocht Van Bronckhorst het in eigen huis weten om te buigen, zal het in de finale spelen tegen de winnaar van het tweeluik tussen West Ham United en Eintracht Frankfurt. De Duitsers wonnen het heenduel met 1-2 door doelpunten van Ansgar Knauffen en Daichi Kamada. Voor de thuisploeg wist Michail Antonio het net te vinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!