Nieuws

Hiddink bereikte WK 2006 dankzij snode plannetjes: 'Ben er helemaal niet trots op'

Hiddink bereikte WK 2006 dankzij snode plannetjes: 'Ben er helemaal niet trots op'

28-04-2022 20:54 Laatste update: 20:55

Guus Hiddink heeft Australië dankzij snode plannetjes naar het WK-voetbal in Duitsland geleid. De Australiërs bereikten het WK van 2006 door Uruguay in een intercontinentale play-off te verslaan na strafschoppen.

In aanloop naar het WK van 2002 speelde Australië ook al een tweeluik tegen Uruguay. De Australische ploeg kreeg toen te maken met een aantal tegenvallers en Hiddink wilde daar het fijne van weten. Zo kon de Australische ploeg bijvoorbeeld niet op het trainingsveld komen, omdat de sleutel van de poort plotseling weg was. Daarnaast werden de spelers ook tot vier uur 's nachts wakker gehouden in het hotel. Nadat Hiddink zijn informatie ingewonnen had, was hij uit op wraak.

In 2006 werd de heenwedstrijd in Uruguay verloren en de Achterhoeker was de Uruguayaanse streken nog niet vergeten. "De Uruguayaanse delegatie wilde met ons mee vliegen, maar ik zei: dat wordt lastig, we zitten helemaal vol", vertelt Hiddink in gesprek met FourFourTwo. "Ik hoorde dat de vluchten van de Australiërs in 2002 op werden gehouden, dus ik vroeg de operator of hij alle vluchten van Uruguay naar Australië vlak van tevoren kon annuleren. De spelers moesten waarschijnlijk apart van elkaar reizen, dus ze waren niet helemaal fris toen ze aankwamen."

Penalty's bezorgden Australië uiteindelijk een WK-ticket. Hiddink kijkt met dubbele gevoelens terug op het voorval. "Ik ben er helemaal niet trots op, maar het is gebeurd. We hebben ze een koekje van eigen deeg gegeven, anders had ik het nooit gedaan", aldus Hiddink.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!