Nieuws

Van Drongelen koos HSV boven Feyenoord: 'Maar het is een hele bijzondere club'

Van Drongelen koos HSV boven Feyenoord: 'Maar het is een hele bijzondere club'

20-10-2021 12:22

Rick van Drongelen kon in de zomer van 2017 de overstap naar Feyenoord maken. De toenmalig verdediger van Sparta Rotterdam verkoos een buitenlands avontuur bij Hamburger SV echter voor de stadsgenoot. 

Vier jaar geleden had de verdediger de clubs voor het uitkiezen. Feyenoord was ook in de markt, beaamt Van Drongelen. "Er is ooit contact geweest", zegt hij in de podcast Kein Keloel. "Het is toen niet gebeurd. Ik heb destijds de keuze gemaakt om naar Duitsland te gaan en daar heb ik geen spijt van. Maar dat Feyenoord een mooie en bijzondere club is, is duidelijk", vervolgt hij.

Van Drongelen kende een sterke opmars in de Duitse havenstad en werd er zelfs aanvoerder. Het leverde hem een transfer naar Union Berlin op, de Conference League-tegenstander van Feyenoord komende donderdag. Dat duel moet de oud-Spartaan verstek laten gaan, aangezien hij niet is ingeschreven. "Of ik het begrijp? Nee, maar ik moet het natuurlijk accepteren. We hebben 32 spelers en ik ben er helaas buitengevallen."

Het zou een weerzien zijn met Justin Bijlow en Tyrell Malacia, oud-ploeggenoten bij Jong Oranje. "Ik had graag in plaats van mét ze, een keer tegen ze gespeeld. Het is balen, want Rotterdam is de plek waar het voor mij allemaal begonnen is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!