Nieuws

Martínez krijgt hulp bij Ajax: 'Ik vond dat lastig en heb daar veel over gepraat'

Martínez krijgt hulp bij Ajax: 'Ik vond dat lastig en heb daar veel over gepraat'

28-04-2022 13:51

Lisandro Martínez heeft veel aan de hulp van Winston Bogarde. De 24-jarige Argentijnse verdediger vind het lastig om zijn emoties in bedwang te houden op het veld en Bogarde helpt hem hierbij.

"Toen ik bij Ajax kwam, liet ik mijn emoties vaak gaan op het veld. Ik vond het lastig om rustig te blijven", legt Martínez uit in gesprek met Ajax Life. "Ik heb vooral veel met Winston Bogarde gepraat over hoe ik met mijn emoties moet omgaan. Het gaat erom dat je in balans bent, in controle. Wel de strijd aangaan, maar van binnen rustig blijven. Dat gaat nu een stuk beter."

Martínez is er zich tegelijkertijd ook van bewust dat zijn temperament hem kan helpen. "In Argentinië, maar ook Brazilië, leer je van jongs af aan dat je moet strijden. Op het veld om te winnen, maar ook voor een bord eten. Om te overleven dus", stelt hij.

Volgens de verdediger hebben Nederlandse talenten het beter dan in Zuid-Amerika. "Als je in de jeugdopleiding van een voetbalclub zit, moet je elke dag alles uit jezelf halen. Er zijn zo twintig andere jongens die jouw plekje willen en daarmee ook een grotere kans krijgen op een beter leven. In Nederland hebben jeugdspelers het over het algemeen beter, bijna alles wordt voor ze geregeld. De échte uitdaging om te vechten, ontbreekt daardoor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!