Nieuws

Marseille-trainer prijst speelwijze Feyenoord: 'Een trainer die ik erg waardeer'

Marseille-trainer prijst speelwijze Feyenoord: 'Een trainer die ik erg waardeer'

27-04-2022 21:47

Jorge Sampaoli heeft Arne Slot hoog zitten als trainer. Feyenoord neemt het donderdagavond in de halve finale van de Conference League op tegen Feyenoord en de oefenmeester van Olympique Marseille prijst vooral het type spel dat Feyenoord speelt in Europees verband.

"Hij is een trainer die ik erg waardeer, omdat hij prioriteit geeft aan het onder druk zetten van een tegenstander", trapt Sampaoli af op de persconferentie in aanloop naar het Conference League-treffen. "En zijn ploeg doet dat altijd, of het nu thuis of uit is. Ik ben Feyenoord gaan analyseren toen duidelijk werd dat dit onze volgende tegenstander zou worden en heb gezien dat het een team met veel snelheid is."

"Ze zijn zeer goed in de omschakeling en hebben geweldige kwaliteiten voorin", vervolgt de Argentijnse oefenmeester. Hij ziet waar Feyenoord zijn ploeg mogelijk pijn kan doen. "Balverlies is tegen een ploeg als Feyenoord heel gevaarlijk. Ze zetten intens druk op de tegenstander en houden dat lang vol. Daar moeten we ons niet door laten meeslepen. Het is de sleutel voor deze wedstrijd", aldus Sampaoli.

Feyenoord trapt donderdagavond om 21.00 uur in een uitverkochte Kuip af tegen Olympique Marseille.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!