Eenrichtingsverkeer op Anfield: Liverpool staat met één been in CL-finale

27-04-2022 22:50 Laatste update: 28-04-2022 00:56

Liverpool staat met één been in de finale van de Champions League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp wist in eigen huis met 2-0 te winnen van Villarreal. Liverpool kwam ijzersterk uit de kleedkamer en vond kort na rust twee keer het net via Pervis Estupiñán (e.d.) en Sadio Mané.

Na het spektakelstuk van dinsdagavond tussen Manchester City en Real Madrid (4-3) waren de verwachtingen hooggespannen voor de tweede halve finale in de Champions League. De wedstrijd tussen Liverpool en Villarreal begon een stuk minder spectaculair dan het duel in Manchester. Liverpool was in het defensieve bolwerk van de Spanjaarden op zoek naar openeningen, maar deze werden moeilijk gevonden. De Engelsen kwamen tot verschillende doelpogingen, maar deze werden gemakkelijk gekeerd door Villarreal-sluitpost Gerónimo Rulli.

Afstandspegel Thiago
Het hoogtepunt in de eerste helft kwam van de voet van Thiago Alcântara. Een afstandschot van de Spaanse middenvelder van Liverpool zeilde richting de kruising, maar hij raakte het aluminium. In de loop van de eerste helft begonnen de Engelsen steeds meer aan te dringen, maar Villarreal strijdde voor elke meter en hield stand. Hierdoor zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

Sterk begin tweede helft
De ploeg van Klopp kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Dit resulteerde vijf minuten na rust in een voorsprong voor Liverpool via Fabinho. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Virgil van Dijk. Drie minuten later kwam deze voorsprong er alsnog. Jordan Henderson gaf een voorzet, maar de bal werd geblokt door Villarreal-verdediger Estupiñán. Danzij de aanraking van de Ecuadoriaan belandde de bal achter Gerónimo Rulli: 1-0. In de 55e minuut verdubbelde Mané de voorsprong. Hij tikte na een heerlijke steekpass van ploeggenoot Mohamed Salah binnen.

Eenrichtingsverkeer
Na de 2-0 voor Liverpool was het ruim een half uur eenrichtingsverkeer op Anfield. Liverpool domineerde aan de bal en was op zoek naar de 3-0. In de 64e minuut schoot Andrew Robertson de bal tegen de netten, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Na dit moment creëerde Van Dijk en consorten nog een aantal goede mogelijkheden, maar dit resulteerde niet meer in een derde goal.

Liverpool speelt dinsdag 3 mei de return in de halve finale van de Champions League in Villarreal. De Engelsen gaan deze wedstrijd met een 2-0 voorsprong in.