Nieuws

Voormalig Almere City-talent (19) maakt furore in Italië: 'Ik zal blijven knokken'

Voormalig Almere City-talent (19) maakt furore in Italië: 'Ik zal blijven knokken'

27-04-2022 18:52

Ryan Flamingo (19) maakt een stormachtige ontwikkeling door bij het Italiaanse Sassuolo. De Amsterdamse linksback scoort aan de lopende band en hoopt snel zijn debuut te maken in de Serie A.

Flamingo werd opgeleid door Almere City, maar verkaste op jonge leeftijd naar Sassuolo. Hier moest de negentienjarige verdediger aansluiten bij zijn leeftijdsgenoten in de O19-competitie. Hij wist als linksback dit seizoen al veertien keer het net te vinden en dat valt op in Italie. "Tot een debuut in de hoofdmacht van Sassuolo is het nog niet gekomen, maar daar hoop ik natuurlijk op. Het gaat dit seizoen erg lekker", zegt Flamingo in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Amsterdammer is erg ambitieus en hoopt op korte termijn furore te maken in de Serie A. "Ik heb grote stappen gezet. Eerst de amateurs van BFC, toen Almere City en nu hier bij Sassuolo. Als mijn debuut dit seizoen nog uitblijft dan ga ik knokken en zorgen dat het komend seizoen zal gebeuren’", aldus Flamingo die hoopt dat zijn naam ook niet onopgemerkt zal blijven bij de KNVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!