Nieuws

'Clubicoon Mertens levert miljoenensalaris in en tekent alsnog bij in Napels'

'Clubicoon Mertens levert miljoenensalaris in en tekent alsnog bij in Napels'

27-04-2022 15:01 Laatste update: 15:08

Dries Mertens lijkt zijn contract bij SSC Napoli vooralsnog te gaan verlengen. De Belgische aanvaller, die in 2013 Eindhoven voor Napels verruilde, moet wel twee derde van zijn salaris inleveren. Aanvankelijk leek het clubicoon daar niet mee akkoord te gaan, maar de oud-PSV'er gaat nu alsnog overstag. 

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Mertens is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot clubicoon en is de topscorer aller tijden bij de Italiaanse club. Mertens verdient met zijn huidige contract ruim vier miljoen euro per jaar, maar wegens financiële problemen kreeg Mertens een nieuw contract voorgelegd waar hij ruim anderhalf miljoen euro per jaar zou verdienen. Mertens zei eerst 'nee' tegen het aanbod, maar is sinds zijn komst verliefd geworden op Napels en wil zijn carrière daar afsluiten. 

Clubvoorzitter Aurelio de Laurentiis ging volgens de krant deze week langs bij Mertens om de contractonderhandelingen glad te strijken. De Belgische aanvaller is inmiddels overtuigd om zijn handtekening te zetten, wat waarschijnlijk zijn laatste contract zal zijn als profvoetballer. Trainer Luciano Spalletti is blij met de aanwezigheid van Mertens. "Toen de president me om mijn mening over Mertens vroeg, heb ik hem gezegd dat we hem moeten houden", liet de trainer al eerder weten. 

Mertens maakte zondag zijn 146ste treffer in zijn 393ste wedstrijd voor de Azzurri. De Belg is met afstand de topscorer in de clubgeschiedenis: Marek Hamsik kwam tot 121 treffers, Lorenzo Insigne scoorde 119 keer en Diego Maradona maakte 115 goals. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!