Nieuws

Van Bronckhorst is klaar voor Europese avond: 'Het niveau zal hoog zijn'

Van Bronckhorst is klaar voor Europese avond: 'Het niveau zal hoog zijn'

27-04-2022 14:12

Giovanni van Bronckhorst staat donderdagavond met Rangers FC tegenover RB Leipzig in de halve finale van de Europa League. De Nederlandse manager is bekend met de druk van belangrijke wedstrijden en weet dat het geen gemakkelijke avond in Duitsland zal worden. 

De Schotse club legde vijftig jaar geleden voor het laatst beslag op een Europese trofee: in 1972 won de club, destijds nog Glasgow Rangers genoemd, de Europa Cup 2. Van Bronckhorst bereikte medio april al de Schotse bekerfinale en wil in Leipzig een goede eerste stap zetten naar het bereiken van een Europese finale. 

"We moeten de juiste dingen doen op de juiste momenten", zei de Nederlander op het persmoment. "Er zullen momenten zijn dat we moeten verdedigen, maar we gaan zeker op zoek naar een doelpunt. Het is een halve finale in een Europees toernooi, dus het niveau zal hoog zijn."

Leipzig staat vierde in de Bundesliga en is niet zomaar een ploeg, weet ook Van Bronckhorst. "We hebben ze vaak zien spelen en zijn goed voorbereid", verzekert de manager. Rangers rekende in de kwartfinale af met het Portugese Sporting Braga. In de competitie staat Rangers zes punten achter op rivaal Celtic FC, waardoor een Europees succes zeer welkom om bij de club van Van Bronckhorst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!