Nieuws

Ambitieuze Doan in gesprek met Van Nistelrooy: 'Moeten eerlijk naar elkaar zijn'

Ambitieuze Doan in gesprek met Van Nistelrooy: 'Moeten eerlijk naar elkaar zijn'

27-04-2022 13:56

Ritsu Doan gaat binnenkort om de tafel zitten met PSV-trainer in-spe Ruud van Nistelrooy om over zijn toekomst te praten. De 23-jarige Japanner is bezig aan een goede reeks in Eindhoven, maar wil graag schitteren in de Champions League en zichzelf verder ontwikkelen. 

In gesprek met Voetbal International spreekt Doan zijn ambities duidelijk uit. "Ik weet heel goed wat ik wil", zegt de rechtsbuiten die ook als middenvelder uit de voeten kan. "In de Champions League spelen. Dat is de mooiste competitie, daarin spelen de beste clubs en voetbal je tegen de beste spelers van de wereld."

Doan staat nog aan het begin van zijn carrière, maar de Japanner wil zo snel mogelijk stappen maken. "Ik vind mezelf niet jong mer. Ik ben nu vijf jaar in Europa, heb de nodige ervaring, dus ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik vind dat ik snel stappen kan en moet maken", aldus de PSV'er.

Ruud van Nistelrooy, die komend seizoen aan het roer staat bij het eerste elftal van PSV, kan op veel lof rekenen van Doan. "Hij is voor mij een legende, als kind zag ik alle wedstrijden van hem bij Manchester United en Real Madrid. Het lijkt me fantastisch om met hem te werken, maar we zullen ook eerlijk naar elkaar moeten zijn", geeft de aanvaller toe.

"Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken. Ik wil heel veel voetballen en mijn droom is de Champions League. Dat kan misschien bij PSV, maar dat zou ook ergens anders kunnen zijn", sluit hij af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!