Nieuws

Bayern-icoon ziet einde hegemonie naderen: 'Niet vijf, maar drie keer kampioen'

Bayern-icoon ziet einde hegemonie naderen: 'Niet vijf, maar drie keer kampioen'

27-04-2022 12:29

Lothar Matthäus ziet dat de bovenste lagen van het gigantische Bayern München-kaartenhuis in elkaar vallen. De clublegende voorspelt dat de kersvers kampioen van de Bundesliga de komende jaren wordt ingehaald door andere Duitse clubs.

Om dit te onderstrepen, doet Matthäus een opvallende uitspraak. "Ik ga iets beloven: Bayern wordt de komende vijf jaar niet vijf, maar slechts drie keer kampioen", zegt hij tegenover BILD. "Er zijn fouten gemaakt in de toekomstplanning. Het werk is niet goed gegaan, zoals in de laatste jaren wel het geval was. Dat kostte geld en maakte de ploeg zwakker", beargumenteert de Duitser.

Het vertrek van Robert Lewandowski zou het verval in Zuid-Duitsland in kunnen leiden. "Daardoor zal de rust niet terugkeren. Het gaat ook niet meer alleen om kwaliteit, maar ook om mentaliteit. Bayern zet de gesprekken met spelers veel te laat in. Daardoor zijn er teveel discussies in het openbaar."

Borussia Dortmund en RB Leipzig zijn de Duitse clubs waar Matthäus op doelt. "Borussia Dortmund bouwt aan de toekomst. Ze zullen sterker zijn", voorspelt de 150-voudig international. "En dan is RB Leizpig er ook nog. Zij zijn dit jaar over het algemeen de beste ploeg in de competitie. Nee, de dominantie van Bayern zal niet eeuwig voortduren"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!