Nieuws

PSV moet opzoek naar doelpunten: 'Voor een PSV-spits is dit echt te weinig'

PSV moet opzoek naar doelpunten: 'Voor een PSV-spits is dit echt te weinig'

27-04-2022 09:19

Dat PSV zich komende zomer flink zal moeten gaan roeren op de transfermarkt, is duidelijk. De Eindhovenaren zullen met name een duikje moeten gaan nemen in de aanvallersvijver. Dit seizoen miste de ploeg namelijk een echte afmakerer in de punt van de aanval.

Een blik op de topscoorderslijst van de Eredivisie, verraadt waarom, schrijft Rik Elferink in het Eindhovens Dagblad. "Bij de eerste tien namen op de topscorerslijst in de eredivisie staat momenteel geen enkele speler uit de ploeg van Roger Schmidt. Met negen treffers zijn Cody Gakpo en Eran Zahavi de meest productieve Eindhovense spelers en dat is historisch gezien bijna een dieptepunt."

De journalist plaatst wel een kanttekening, negen doelpunten voor een buitenspeler als Gakpo is 'niet gek', maar voor PSV-spits Zahavi is dit te weinig. "Zahavi loopt in totaliteit bij PSV nog geen een op twee. Dit kalenderjaar was wel een bescheiden versnelling te zien, maar het is nog lang niet genoeg om na dit seizoen als een grote spits herinnerd te worden."

Eerder werd bekend dat een PSV-leegloop dreigt voor komend seizoen. Naast Gakpo en Zahavi zouden Carlos Vinicius en Noni Madueke ook wel eens uit het Philips Stadion kunnen vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!