Nieuws

Nog nooit zo zenuwachtig geweest, ik had zelfs het verkeerde shirt aangetrokken

"Nog nooit zo zenuwachtig geweest, ik had zelfs het verkeerde shirt aangetrokken"

27-04-2022 08:26

Liam van Gelderen kan tevreden terugkijken op zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. De 21-jarige rechtsback had last van zenuwen, en Mohamed Ihattaren voorkwam dat hij niet meteen de fout in ging.

Erik ten Hag gaf voor de wedstrijd al aan dat er de nodige problemen waren in de defensie van de Amsterdammers. Zaterdag kwam stapelde deze problemen zich iets verder op: Perr Schuurs moest al in de eerste helft het veld verlaten met een blessure, waardoor het de beurt was aan Van Gelderen. "Mijn hart zat in mijn keel."

"In de bus was ik nog wel relaxed. Eerst ging Edson (Álvarez, red.) warmlopen, maar kort daarna mocht ik ook gaan warmlopen. Ik was er pas tien seconden mee bezig, toen ik weer terug werd geroepen. Ik had pas één sprintje gedaan. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest, denk ik", laat Van Gelderen los tegen Ajax TV. "Ik had zelfs het verkeerde shirt aangetrokken. Als Mo Ihattaren niets had gezegd, dan was ik met het shirt van Anass Salah-Eddine het veld op gegaan."

De zenuwen bleken van korte duur voor de verediger. "Alles gleed van mij af. Dat is wel raar eigenlijk hoe dat van honderd weer naar nul kan gaan." Na afloop ontsnapte de verdediger niet aan een Ajax-traditie. "Na de wedstrijd mocht ik een optreden geven in de kleedkamer, wij moeten altijd zingen. Welk nummer ik heb gedaan? Ik heb First Day Out 2 gezongen van JoeyAK."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!