Breaking news

'Oranje-opponent Ecuador mag mogelijk niet deelnemen aan WK in Qatar'

'Oranje-opponent Ecuador mag mogelijk niet deelnemen aan WK in Qatar'

26-04-2022 22:35 Laatste update: 22:44

Ecuador wordt mogelijk uitgesloten van het WK in Qatar. Verschillende media komen naar buiten met het verhaal dat Byron Castillo is opgesteld door het land, terwijl hij niet speelgerechtigd was.

De Colombiaanse journalist Sebastián Bejarano stelt dat Castillo helemaal niet in Ecuador geboren is. De verdediger zou in Colombia geboren zijn en zijn officiële documenten hebben vervalst. De journalist claimt bewijzen hiervan te hebben en meldt zich daarmee op social media.

In 2017 werd ook al naar voren gebracht dat Castillo niet uit Ecuador zou komen, maar na onderzoek kwam de Ecuadoriaanse voetbalbond naar buiten met een statement waarin het aangaf dat de documenten van Castillo wel klopte. Francisco Egas, president van de bond maakt zich niet druk. "Het lijkt erop dat dit gewoon een manier is om nieuws te maken. Ik ben niet op de hoogte van een nieuw onderzoek," vertelt hij tegenover Futbolecuador

Ecuador plaatste zich in een loodzware poule voor het WK 2022 in Qatar. De tegenstanders in de groepsfase zijn Senegal, Qatar en Nederland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!