Nieuws

Danjuma lovend over landgenoot: 'Verdedigend gezien is er geen betere speler'

Danjuma lovend over landgenoot: 'Verdedigend gezien is er geen betere speler'

26-04-2022 19:30 Laatste update: 19:34

Arnaut Danjuma kijkt uit naar de Champions League-ontmoeting tegen Liverpool. De aanvaller van Villarreal is onder de indruk van het sterrenensemble van Jürgen Klopp en vindt het erg mooi om tegen landgenoot Virgil van Dijk te spelen.

"Natuurlijk is spelen tegen Virgil een stukje specialer voor mij, aangezien hij ook mijn aanvoerder is bij het Nederlands elftal", steekt Danjuma in gesprek met ESPN. Verdedigend gezien is er geen speler beter dan hij. Voor mij is dit een mooie kans om mezelf weer te laten zien tegen de beste spelers van de wereld. Ik moet mezelf ook bewijzen tegen de wereldtop."

Danjuma is dit seizoen aardig op stoom in de Champions League. In tien wedstrijden kwam de Oranje-international al tot tien doelpunten. "So far, so good", zegt de aanvaller van Villarreal daarover. "Ik denk met mijn statistieken en wat ik tot nu toe heb bewezen, dat het laat zien dat ik in staat ben om gevaarlijk te zijn. En ik heb de kwaliteiten om mezelf te vergelijken met de wereldtop. Desalniettemin betekent dat, dat je het moet blijven doen. Als eerste moet je jezelf bewijzen, de tweede stap is consistent blijven. Ik kijk ontzettend uit naar zo'n wedstrijd."

Het treffen tussen Liverpool en Villarreal in de halve finale van de Champions League wordt woensdagavond om 21.00 afgewerkt op Anfield.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!