Reactie

Klopp begrijpt Simeone en sneert naar media: 'Ik was niet boos, maar nu wel'

Klopp begrijpt Simeone en sneert naar media: 'Ik was niet boos, maar nu wel'

20-10-2021 10:05

Jürgen Klopp won dinsdagavond in een bloedstollend voetbalgevecht met 2-3 van Atlético Madrid. Na afloop kon de Liverpool FC-trainer niet rekenen op een felicitatie van zijn collega, al zit dat hem niet dwars.

In het heetst van de strijd stak Klopp cynisch zijn duim omhoog nadat Simeone doorliep. De Duitser is niet blij met zijn actie. "Ik had me ook om kunnen draaien, maar ik bleef daar maar staan. Ik was net zo emotioneel als hij: ik denk niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Ik was ook niet erg blij met mijn eigen reactie", reageert hij op het persmoment na de wedstrijd.

Aanwezige journalisten stelden dat Klopp boos zou zijn op zijn collega van Atlético. Deze opmerking kan niet op sympathie rekenen van de Liverpool-manager. "Ik was helemaal niet boos. Ik ben geen idioot, je moet geen verhaaltjes gaan creëren. Ik wilde een hand geven, hij niet. Ik ben emotioneel, hij is emotioneel. Jij bent geen mooi persoon omdat je hier een verhaal rond wil creëren. Je zegt dat ik boos was. Wel, nu ben ik boos, omdat jij me deze vraag stelt", foetert Klopp, die vervolgens wegloopt bij de microfoon. 

Simeone, die naast Klopp zat, reageert zoals we het van El Cholo kunnen verwachten. "Het interesseert me niet wat anderen van mij denken. Ik houd niet van geforceerd handjes schudden. Ik ga altijd gelijk naar binnen, of we nou winnen of verliezen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!