Nieuws

Feyenoorder blij met Nijhuis: 'Ik heb hem graag als scheidsrechter'

Feyenoorder blij met Nijhuis: 'Ik heb hem graag als scheidsrechter'

26-04-2022 16:59 Laatste update: 17:02

Bas Nijhuis kan rekenen op complimenten van Bryan Linssen. De aanvaller geeft aan dat hij de manier van fluiten erg kan waarderen.

Nijhuis floot zondag het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. "Ik heb hem graag als scheids, want ik ben iemand die duels speelt en zelf af en toe een tikkie uitdeelt. Dat de scheidsrechter dan niet meteen affluit, is wel lekker", vertelt Linssen tegenover Voetbal International. "Als Bas fluit, weet je dat er in ieder geval tempo in de wedstrijd zal zitten."

Naast alle lof voor Nijhuis, heeft Linssen ook nog een kritiekpuntje op de arbiters in de Eredivisie. "Ik vind trouwens wel dat aanvallende overtredingen vaker worden bestraft. Vaak zie je dat als een aanvaller op de achterlijn een verdediger in zijn rug zit, er negentien van de twintig keer wordt gefloten. Andersom, als een aanvaller richting achterlijn loopt en een klein duwtje krijgt, gaat het fluitje toch minder vaak."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!