Nieuws

Geen spijt bij Steijn: Liever dit dan vier duels je nagels opeten voor de tv

Geen spijt bij Steijn: "Liever dit dan vier duels je nagels opeten voor de tv"

26-04-2022 15:45 Laatste update: 16:04

Maurice Steijn stond vandaag voor het eerst voor de groep bij Sparta Rotterdam. De trainer nam het stokje over van de vroegtijdig vertrokken Henk Fraser en gaat een ultieme poging wagen om zich te handhaven met de Rotterdammers.

De kans is aanwezig dat de coach degradeert met zijn nieuwe club. Spijt van het instappen heeft Steijn echter niet. "Liever dit dan vier duels je nagels opeten voor de tv", aldus Steijn tegenover het Algemeen Dagblad. "Dan had ik mezelf achteraf misschien verweten dat ik er niet was ingestapt."

"Ik begrijp heus dat ik een groot risico neem. Als Sparta degradeert blijft zo’n degradatie voor eeuwig op mijn cv staan. En ik besef ook dat het nu heel onrustig is op de club", doelt Steijn op het vertrek van Henk Fraser en Aleksandar Rankovic. "Alleen: de makkelijkste weg kiezen is niets voor mij, ook al raadden heel veel mensen af om nu al naar Sparta te gaan. Ballen tonen, dat moet je in zo’n situatie doen."

Steijn denkt dat directe handhaving haalbaar moet zijn voor de Rotterdammers. "Ik geloof in deze groep, ik geloof dat we tegen alle komende tegenstanders (AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heracles) punten kunnen pakken en ik geloof daarom dat rechtstreekse handhaving haalbaar is. Tenminste twee keer winnen, voor die opdracht staan we. Daar wil ik graag aan bijdragen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!