Nieuws

RKC speelt in bijzonder shirt tegen Groningen en vraagt aandacht voor goed doel

RKC speelt in bijzonder shirt tegen Groningen en vraagt aandacht voor goed doel

26-04-2022 15:00

RKC Waalwijk speelt zondag in een speciaal shirt tegen FC Groningen. Het shirt is ontworpen door een tienjarig meisje met een hartafwijking. De nummer vijftien van de Eredivisie hoopt zo aandacht te vragen voor het initiatief Villa Pardoes. 

De tienjarige Lianne Koskamp is geboren met een hartafwijking en ontwierp het tricot. Villa Pardoes is een verblijf voor ernstig zieke kinderen in Kaatsheuvel. Achter op de RKC-shirts staat per speler de naam van een kind dat al in Villa Pardoes is verbleven, weet NU.nl te melden. Na de wedstrijden worden de shirts gesigneerd en geveild, waarbij de opbrengst voor de volle honderd procent naar Villa Pardoes wordt overgemaakt. 

Normaliter is het traditie dat de Waalwijkers rond carnaval jaarlijks een éénmalig tenue ontwerpen om in te spelen. Deze keer werd besloten de actie te combineren met aandacht voor een goed doel. RKC trapt zondag om 20.00 uur af tegen Groningen. RKC staat twee punten boven de degradatiestreep, maar is allesbehalve veilig en zal nog alle zeilen bij moeten zetten om degradatie of play-offs te ontlopen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!